KLIMATSKE NAPRAVE

Našim strankam pomagamo do klime ne glede na zahtevnost objekta. Z pomočjo naših dolgoletnih izkušenj bodo vaši prostori še prijetnejši.

TEST KLIMATSKIH NAPRAV

KAKO SMO JIH TESTIRALI?

Od kje nam podatki za analizo?

Med montažami in servisi že leta pregledujemo in preučujemo klimatske naprave različnih vrst. Vsakdanji stik s klimatskimi napravami in njihovimi uporabniki nam daje neprecenljiv vpogled na delovanje različnih modelov klimatskih naprav. Zbrali smo povratne informacije naših monterjev in strank, ter preučili tehnične liste, ki nam jih je posredoval naš uvoznik.

Kaj je cilj naše analize?

Ob pravi poplavi različnih klimatskih naprav je izbira prave naprave lahko težka naloga. Naš cilj je, da boste s pomočjo naše TOP lestvice našli najboljše za svoj denar – seveda v paketu s profesionalno montažo in zagonom.

Katere točke so bile pri analizi najpomembnejše?

Pri analizi in točkovanju smo upoštevali funkcije in karakteristike, ki jih ljudje pri nakupu nove klimatske naprave najbolj iščejo. V ospredje smo pri analizi postavili najboljše razmerje med tem kaj klima ponuja za svoj denar.

 • Cena
 • Energetski razred
 • Garancija
 • Hrup
 • Omejitve pri ogrevanju

Klimatske naprave Mitsubishi AP

1. Mesto

Klima Mitsubishi AP je na 1. mestu in vam jo osebno priporočamo zaradi najnaprednejšega inverterskega kompresorja z najnižjo porabo in najtišjega delovanja notranje enote –18db. Klima Mitsubishi AP je zmagovalec v borbi med ceno, kvaliteto, energetskim razredom, hrupom ter funkcijami.

Klimatske naprave Daikin Perfera

2. Mesto

Klima Daikin perfera zaseda 2. mesto zaradi serijsko vgrajenega WiFi modula, gretja do zunanje temperature -20, 3D toplotnega senzorja, napredne filtracije zraka ter neslišnega delovanja notranje enota – 19 db. Z funkcijami konkurira prestižnemu klimi Mitsubishi LN – za manj denarja.

Klimatske naprave Mitsubishi LN

3. Mesto

LN japonski design Kirgamine s kombinacijo stekla in barvanega brušenega aluminjija bo zares pustil pečat vašemu prostoru. Z vgrajenim WiFI nadzorom, 3D iSee toplotnim senzorjem, gretjem do -20, napredno filtracijo za alergene in vonjavam in mnogo več, je to naša najnaprednejša klima.

Klimatske naprave Mitsubishi HR

4. Mesto

Mitsubishi HR klima je najosnovnejša Mitsubishijeva klima, ki za svoj denar ponuja odlično razmerje med močjo, ceno ter kvaliteto. Klima ima možnost upravljanja preko mobilne aplikacije in sicer – z dodanim WiFi modulom. Omogoča tudi gretje, kot vse ostale naše klime, za udobno klimo.

Klimatske naprave Mitsubishi EF

5. Mesto

Klimatsko napravo Mitsubishi EF zaznamuje predvsem njen minimalističen dizajn z odličnim “finišem” ter tanko zasnovo. Na voljo je v treh barva, ki se bodo odlično pomešale z vašim prostorom. S svojim tihim delovanjem klima primerna tudi za večje spalnice in prostore za dnevni počitek.

KLIMATSKE NAPRAVE – AKCIJA Z MONTAŽO KLIME

  montaza klimatske naprave
  Montaža klimatskih naprav

  PO VSEJ SLOVENIJI!

  Razporeditev pohištva in položaj notranje klima enote

  Klimatska naprava v praksi dosega najboljše rezultate, kadar notranja enota piha proti daljši strani prostora, saj je ves prostor v kroženju zraka in učinek je najboljši. Poleg tega, če lahko notranjo enoto nastavite, da se vzporedno kadi s stekleno steno, balkonskimi vrati in oknom, s čimer ustvarite zračno oviro in ločite bivalni prostor od vpliva zunanje temperature, je učinek še boljši.

  Pri izbiri položaja notranje enote je treba paziti, da se notranja enota ne kadi na ključnih mestih, kot so jedilna miza, sedežne garniture itd. Najbolje je, da klimatska naprava piha v komunikacijski prostor, kjer ljudje ne bivajo, ampak so v prehodu.

  Položaj zunanje klima enote

  Najboljši učinek in manjša poraba energije bo dosežena tako, da zunanjo enoto postavite pod balkon na zračno mesto 2 do 5 metrov stran od notranje enote. Hlajenje ima učinek klimatske naprave z manjšo porabo, če je zunanja enota v hladnejšem položaju.

  Pri ogrevanju je najboljši učinek z najnižjo porabo dosežen, če je zunanja enota postavljena v toplejši prezračevani položaj in položaje, kjer se veter ne bi smel udariti neposredno v ventilator zunanje enote, saj ventilator piha naprej in poslabša učinkovitost klimatske naprave.
  Daljša namestitev med notranjo enoto in zunanjo enoto prav tako vpliva na učinkovitost in podaljša čas polnjenja.

  Ne priporočamo namestitve zunanje enote na zaprte balkone in balkone, saj izgubljamo uporaben življenjski prostor in zmanjšujemo učinkovitost klimatskih naprav, kar bo bolje delovalo v bolj zračnem položaju.

  tipi klimatskih naprav

  VRSTE KLIMATSKIH NAPRAV

  Običajno, ko govorimo o klimatskih napravah, mislimo na fiksne klimatske naprave, ki so sestavljene iz zunanje enote in notranje enote. Toda v zadnjem času priljubljenost mobilnih oziroma prenosnih klimatskih naprav narašča, ker so cenovno dostopne in med namestitvijo ne zahtevajo nobenih gradbenih del. Samo priključite odvod vročega zraka in priključite prenosno klimatsko napravo v vtičnico. Vendar ni vse tako lepo in dobro, kot se morda zdi.

  PREDNOSTI SINGLE SPLIT KLIM

  • večja energetska učinkovitost
  • večji izkoristek hlajenja in ogrevanja
  • na voljo več funkcij
  • naprednejši in boljši filtrirni sistemi
  • možnost upravljanja klimatske naprave prek pametnega telefona / tabličnega računalnika

  MONO SPLIT IN MULTI SPLIT KLIMATSKE NAPRAVE

  Poleg delitve na fiksne in prenosne klimatske naprave, le te delimo tudi na sisteme MONO SPLIT in MULTI SPLIT. Razlika je v tem, da je MONO SPLIT klimatska naprava sestavljena iz ene zunanje enote in ene notranje enote, pri MULTI SPLIT enoti pa lahko na eno zunanjo enoto priključite do osem notranjih enot.

  Z več split split klimatskimi napravami lahko do 8 notranjih enot napaja ena zunanja enota.

  Moč klimatske naprave

  Zmogljivost ali moč klimatske naprave je vrednost, izražena v kilovatih (kW). Višja kot je številka, močnejša je klimatska naprava in je sposobna klimatizirati več prostora. V drugih regijah se uporablja oznaka BTU (British Thermal Unit), tipični učinki klimatizacije 2,5 kW in 3,5 kW, preneseni na to enoto, sta 9000 BTU in 12 000 BTU. Č

  V Sloveniji so najpogosteje nameščene enote 2,5 ali 3,5 kW. Tipični razpon za uporabo v stanovanjih se giblje od 2,0 do 14,0 kW.

  Izračun potrebne moči klimatske naprave

  Da bi vedeli, katera klimatska naprava je potrebna za klimatiziranje določenega prostora, je potrebno narediti termodinamični izračun prostora. Ta izračun ima več zelo pomembnih parametrov:

  • velikost prostora
  • namembnost prostora
  • število oseb, ki bivajo v prostorih
  • sproščena toplota (osebe, razsvetljava in gospodinjski aparati)
  • položaj prostora, izolacija sten, velikost steklenih površin
  • ali se naprava uporablja samo za hlajenje ali za hlajenje in ogrevanje prostorov

  Obstajajo tudi enostavnejši načini za določitev klimatske naprave (moči), ki jo potrebujete za klimatizacijo prostora, vendar enostaven način v nekaterih primerih ni dovolj natančen (npr. Slaba izolacija, podstrešni prostor, velike steklene stene). Vendar pa lahko služi kot izhodišče, preden se posvetujete z nami.

  Informativni izračun moči klimatske naprave

  2,5 kW do 25 m 2
  3,5 kW do 35 m 2
  4,2 kW do 40 m 2
  5,0 kW do 50m 2
  6,0 kW do 60 m2

  Uveljavljeno pravilo in praksa kažejo, da prostor do 25m2 potrebuje klimatsko napravo 2,5 kW , prostor do 35m2 pa potrebuje klimatsko napravo 3,5kW , za 40m2 moramo upoštevati klimatsko napravo 4-5kW itd., Torej približno 1kW moči klimatska naprava na 10m2 bivalnega prostora.

  Zaradi različnih položajev, orientacije prostorov in oblik prostorov, različne izolacije, namena in razporeditve pohištva v prostoru je potreben individualni pristop pri izbiri klimatske naprave in še posebej pri izbiri položaja za montažo notranjih in zunanjih enot klimatske naprave.

  Pri izbiri moči je treba upoštevati površino, prostornino, namen, lokacijo, orientacijo in izolacijo prostora.
  Spodaj bomo navedli, kako vsak od zgornjih elementov vpliva na izbiro moči klimatske naprave in kakšen je njihov odnos in vpliv na izbiro moči.

  Velikost prostora:

  Površina in višina ali prostornina prostora sta ključni dejavnik pri izbiri moči klimatske naprave. Če predpostavimo, da je standardna višina bivalnega prostora 2,70 m, potem lahko v standardnih pogojih uporabimo pravilo, da za vsakih 10 m2 prostora potrebuje klima naprava 1 kW. Izkaže se, da za stanovanjski prostor velikosti 20 do 30 m2 potrebuje klimatska naprava 2,5 kW , za prostor od 30 do 40 m2 potrebuje klimatska napravo 3,5 kW , za 40 do 45 m2 pa potrebuje klimatska naprava 5 kW itd.

  Lokacija prostora:

  Če je treba ohladiti življenjski prostor na obali, je treba upoštevati nekoliko večjo moč kot običajno, na primer za 25m2 priporočamo hlajenje 3,2 do 3,5 kW , medtem ko v celinski Sloveniji zadostuje hladilna zmogljivost klimatske naprave 2,5 kW za 25m2.
  Če so v južni orientaciji velike steklene stene, je potrebna močnejša moč glede na površino zaradi steklene stene in dodatne količine energije zaradi sonca.

  Izolacija prostora:

  Znano je dejstvo, da moramo za slabo izolirana stanovanja s slabim izolacijo, kjer so večje toplotne izgube, izbrati večjo moč klimatske naprave, da nadomestimo izgube.

  Zaradi tega za takšne prostore pogosto predlagamo močnejšo klimatsko napravo. Da ne bo pomote, če je proračun omejen, je bolje, da kupite šibkejšo klimatsko napravo kot klimatsko napravo nižjega razreda, katere moč zaradi večjih izgub zaradi slabe izolacije ne bo ustrezala vašim pričakovanjem in bo slaba naložba.

  Klima Mitsubishi

  Mitsubishi Electric je vodilni svetovni proizvajalec na področju klimatskih sistemov za stanovanjsko, komercialno in industrijsko uporabo. Njihova prizadevanja za lažje življenje v zaprtih prostorih so se začela že leta 1921 s pričetkom proizvajanja električnega ventilatorja. Ta je postal takojšen hit in čez 10 let so začeli izdelovati hladilnike. Izziv proizvajanja klimatskih sistemov, primernih za podnebne razmere na Japonskem  je privedel do razvoja neverjetno izpopolnjenih, a robustnih naprav in sistemov, ki lahko delujejo 24/7 v skoraj vseh razmerah na Zemlji. In to Mitsubishi klima stori tiho, energetsko učinkovito in z minimalnim negativnim vplivom na okolje.

  mitsubishi klima
  daikin klima

  Klima Daikin

  Za Daikin je zrak je ključnega pomena za obstoj, njihova vloga pri varovanju pri varovanju okolja pa se še naprej širi. Od leta 1924 so se z nebrzdano strastjo posvetili vedno večjim izzivom povezanimi z zrakom, da bi postali vodilni proizvajalec klimatske opreme. S pomočjo inovativne tehnologije Daikin ponuja izjemne klime in sistemske rešitve za zagotavljanje udobnega in trajnostnega notranjega okolja za vse ljudi iz vseh regij sveta.

  To je in vedno bo Daikinova misija.

  Daikin Europe NV je kot hčerinsko podjetje v polni lasti Daikin Industries Limited in predstavlja Daikinov razvoj in tehnologije v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S sedežem v Ostendu v Belgiji se njihova evropska proizvodna zmogljivost razteza tudi v Plzen in Brno na Češkem, Güglingen v Nemčiji in Hendek v  Turčiji.

  Daikin Europe Group se danes ponaša z močno prodajno mrežo in celotno mrežo neodvisnih distributerjev in prodajnih agentov v več kot 50 državah po vsej Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

  SISTEM FILTRIRANJA ZRAKA

  Sistemi filtrov so eden najpomembnejših delov klimatske naprave in to ravno zato, ker prečisti zrak, ki ga dihamo. Zato je vsekakor vredno vlagati v kakovostnejši sistem filtrov.

  Vhodni modeli so običajno opremljeni s preprostejšimi tipi filtrov. Naprednejši filtrirni sistemi vsebujejo katehinske filtre in ionske filtre, ki se bolje spopadajo z nečistočami in bakterijami.

  Vrhunski modeli klimatskih naprav so opremljeni s prefinjenimi sistemi plazemskih filtrov, pri katerih elektrostatični naboj lahko odstrani do 99% vseh škodljivih delcev. Izjemna učinkovitost plazemskega filtra vam zagotavlja vrhunsko čiščenje zraka.

  Plazemski filtri so najboljši čistilci zraka, saj iz zraka odstranijo do 99% neželenih delcev

  filtracija front
  energijski razred front

  Energetski razredi klimatskih naprav

  Energetski razred klimatske naprave je pomemben dejavnik saj neposredno vpliva na porabo električne energije. Priporočamo vam naprave z najvišjim energijskim razredom (A ++ ali A +++), saj vam lahko prihranijo do 250 evrov.

  Ko izbirate klimatsko napravo, poiščite informacije o koeficientih energetske učinkovitosti, torej o energijskem razredu klimatske naprave. Za klimatske naprave sta najpomembnejša koeficienta SEER (Sezonsko razmerje energetske učinkovitosti) in SCOP (Sezonski koeficient učinkovitosti), ki jih najdete na našem spletnem mestu, v katalogih ali na energijskih nalepkah, ki jih ima vsaka naprava na embalaži.

  WIFI POVEZAVA KLIMATSKE NAPRAVE Z MOBILNO NAPRAVO

  Skoraj vse klimatske naprave v naši ponudbi se lahko prek WIFI adapterja povežejo z aplikacijo na vašem pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Zaradi tega so klimatske naprave zelo pametne, vi pa jih lahko kot uporabnik upravljate od kjerkoli na svetu. Pomembno je le, da imate internetno povezavo.

  Aplikacije za vse naprave so brezplačne, sami WIFI adapterji pa so v nekaterih primerih z doplačilom. Ta funkcija je neobvezna, zato se lahko sami odločite. zato se lahko kadarkoli odločite nadgraditi svojo klima napravo z wifijem.

  Seveda obstajajo klimatske naprave, ki to možnost ponujajo kot standardno opremo.

  ogrevanje s klimatsko napravo

  Ogrevanje s klimatsko napravo

  Prva prednost ogrevanja s klimatsko napravo je, da prihrani energijo, saj se je po raziskavah izkazalo, da je ogrevanje s klimatsko napravo vsaj za tretjino cenejše od drugih načinov ogrevanja. Pretvorniki pozimi zelo dobro delujejo, prostora ne pregrevajo, ker se izklopijo, ko dosežejo želeno temperaturo.

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart

  V košarici ni izdelkov.

  Strokovnjak: 051 78 00 52