Inverterska Klima v Akciji - Inverter klima za manjšo porabo!

VSE KLIME NA NAŠI SPLETNI STRANI SO INVERTERSKE!

Inverter klime je varčna in sodobna klima

Pred 10 in več leti večina klimatskih naprav ni imela inverterskih kompresorjev, ampak le take, ki so omogočale VKLOP / IZKLOP oz. fiksno hitrost kompresorja. Iz samega imena je razvidno, da gre za kompresor, ki omogoča samo eno hitrost.

Takšni kompresorji so delovali kot kompresorji v hladilniku in zamrzovalniku, kompresor je vedno deloval s polno močjo in če bi izpolnil nastavljeno temperaturo, bi se izklopil. Na primer, če je klimatska naprava delovala v načinu hlajenja, bi kompresor deloval s polno močjo, dokler ne bi dosegel temperature in bi se nato izklopil. Kompresor bi se znova zagnal, ko bi se sobna temperatura dvignila za 1 do 2 ° C. Medtem ko je bil kompresor izklopljen, bi pihal ventilator v notranji enoti in deloval le kot ventilator ter mešal zrak v prostoru. Zaradi tega pogosto sprašujete zakaj klima le piha, a ne hladi, naš odgovor pa je vedno enak: to je normalno zaradi zgoraj navedenega.

V načinu ogrevanja je situacija podobna, kompresor deluje s polno močjo, dokler ne doseže nastavljene vrednosti, npr. 27 ° C in se nato izklopi. Glede na vrsto klimatske naprave in tovarniške nastavitve, nekatere klimatske naprave dosežejo temperaturo in izklopijo kompresor, ventilator pa še naprej deluje in prezračuje prostor, kar daje uporabnikom vtis, da klimatska naprava hladi namesto ogreva.

Zdaj, ko smo razjasnili, kako stare klimatske naprave delujejo z ON / OFF kompresorji, si lahko ogledamo naslednjo generacijo Inverter kompresorjev.

Kakšne so prednosti inverter klime

Za razliko od starih klimatskih naprav z ON / OFF kompresorji, ki so opisane zgoraj, imajo nove klimatske naprave elektronski krmilni inverterski kompresor. Sam kompresor ima spremenljiv razpon moči od minimalne do največje. To pomeni, da kompresor deluje z močjo, ki je optimalna in potrebna za doseganje nastavljene sobne temperature.

Ali inverter klima varčuje z električno energijo?

Kakovostna inverterska klimatska naprava v primerjavi s staro klimatsko napravo z ON / OFF kompresorjem lahko prihrani od 20 do 60% električne energije.

Montaža inverterske klime

Pomembna podrobnost pri montaži: klima hladi učinkoviteje, če je zunanja enota na hladnejšem mestu, pozimi pa bolj učinkovito ogreva, če je zunanja enota natoplejšem mestu.

Notranje enote inverter klimatske naprave ni priporočljivo postavljati na hodnik, še posebej v manjše prosotore, ker se zrak odbije od stene in senzor na notranji enoti daje elektroniki in kompresorju napačne podatke. V tem primeru kompresor zmanjša moč in ne klimatizira prostora dovolj. TO bo še posebaj problem, če je treba druge prostore klimatizirati iz hodnika. Ta učinek je še posebej izrazit v načinu ogrevanja, ker je topel zrak lažji in se dvigne pod strop v območje notranje enote in senzorja temperature.

Naša ponudba inverterskih klimatskih naprav

Pri nakupu klimatske naprave pogosto sprašujete o inverterskih klima napravah in o tem kaj je inverter ter ali ima določena klimatska naprava inverter. Sprašujete tudi kaj dobite, če kupite klimatsko napravo z inverterjem in ali inverter prihrani pri električni energiji ter ali deluje tišje, ali bolje greje in še več.

Vse klimatske naprave, ki so trenutno v naši ponudbi imajo inverterski kompresor. Pri nas ne morete več kupiti klimatske naprave s staro tehnologijo ON / OFF brez Inverterja pri nas in tako ste lahko prepričani, da imajo vse razpoložljive klimatske naprave v naši ponudbi nameščene najnovejše inverterske kompresorje.

Hlajenje z inverter klimo

Če smo vstopili v vroč prostor, kjer je na primer temperatura 30 ° C in vklopili invertersko klimatsko napravo in temperaturo nastavili na 25 ° C, bo senzor na notranji enoti odčital temperaturo v prostoru in jo primerjal z nastavljeno temperaturo na daljinskem upravljalniku. Elektronika bo razliko v temperaturi sporočila zunanji enoti, ki bo inverterski kompresor zagnal vedno z minimalno močjo, v eni do treh minut pa bo kompresor povečal moč do maksimuma. Ko se temperatura v prostoru zniža in se približa nastavljeni temperaturi, bo kompresor zmanjšal svojo moč in ko doseže nastavljeno temperaturo 25 ° C, bo kompresor ohranil temperaturo in deloval na najmanjšo moči in s tem znatno prihranil pri električni energiji.

Ko se temperatura poveča za pribl 0,5 do 1 ° C kompresor nežno poveča moč za le toliko časa, kolikor je potrebno za vzdrževanje nastavljene temperature. Tako je kompresor voden s temperaturnimi senzorji in krmilno elektroniko,, ki natančno odmerja moč ter vedno zagotavlja nastavljeno temperaturo z najnižjo porabo energije.

Ogrevanje z inveter klimatsko napravo

Če v hladnem prostoru, kjer je temperatura okoli 15 ° C, klimatsko napravo nastavimo na ogrevanje in temperaturo na inverterski klimi nastavimo na 25 ° C, bo senzor na notranji enoti registriral temperaturo v prostoru in krmilna elektronika bo inverterski kompresor zagnala zaradi temperaturne razlike 5 ° C.

Ko se sobna temperatura dvigne in približa nastavljeni temperaturi 25 ° C, kompresor zmanjša moč, in ko doseže nastavljeno temperaturo, klimatska naprava preide v način vzdrževanja temperature in inverterski kompresor deluje z minimalno močjo, kar znatno prihrani energijo.

Kaj je velika težava vseh klimatskih naprav v načinu ogrevanja?

Na splošno je velika težava vseh klimatskih naprav v ogrevalnem načinu velika vlaga zunanjega zraka. Vlažnost zunanjega zraka je problem, saj se vlaga iz zunanjega zraka zatakne in zmrzne na izmenjevalniku na zunanji enoti, kar ustvarja izolacijo in slab stik med zunanjim zrakom in rebri izmenjevalnika. Kompresor sicer še vedno deluje normalno, toda temperatura izpušnega zraka na notranji enoti se zmanjša in prostor se manj ogreva. Če temperaturni senzor registrira znižano temperaturo na izpuhu notranje enote, ki prostora ne more več segrevati, je to znak, da se je zunaj nabralo dovolj ledu, da zrak ne more učinkovito ogrevati prostora. V tem primeru klima preneha ogrevati oz. obratovalni cikel se obrne in kompresor deluje tako, da ogreva izmenjevalnik zunanje enote in raztopi nakopičeni led. Ta postopek traja 5 - 10 minut, po tem času se klimatska naprava vrne v delovanje normalnega ogrevanja.

To tehnično pomanjkljivost najdemo pri vseh klimatskih napravah vseh proizvajalcev, dražje klimatske naprave uglednih proizvajalcev imajo boljši kompresor, tako da je učinek zamrzovanja zunanje enote v načinu ogrevanja manj izrazit. Tako lahko v enakih pogojih bolje ogrevano pri nižjih zunanjih temperaturah.

Zaradi te omejitve priporočamo, da kupite nekoliko močnejšo klimatsko napravo za hladnejša in vlažnejša območja in tako odpravite izgubo električne energije v posebnih pogojih zaradi zgornjih situacij.

Nasvet pri uporabi inverterske klimatske naprave:

  • Samodejne nastavitve prihranijo električno energijo - Priporočljivo
  • Če želite sobo hitro ogreti, na daljinskem upravljalniku nastavite najvišjo temperaturo in jo ponastavite na ustrezno temperaturo, ko je prostor topel.
  • Za hitro hlajenje nastavite najnižjo temperaturo na daljinskem upravljalniku in se vrnite na primerno temperaturo, ko se soba dovolj ohladi.

Pojasnilo: Krmilna elektronika stalno meri razliko med temperaturo v sobi in temperaturo, nastavljeno na daljinskem upravljalniku, večja je razlika, bolj kompresor deluje z večjo močjo, ker želi hitro doseči nastavljeno temperaturo. Z manjšo razliko teh dveh temperatur med delovanjem kompresor zmanjša moč in ko doseže nastavljeno temperaturo, gre v vzdrževanje temperature in nato porabi od 200 do 400W, odvisno od razreda in moči klimatske naprave.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Strokovnjak: 051 78 00 52