Kako premagati stres

Smejte se

Oglejte si zabaven film, najljubšega komika ali se dobite s prijatelji in izmenjajte nekaj zabavnih zgodb in skoraj takoj se boste začeli počutiti bolje. To je tako enostavno. Povabite prijatelja, ki je tudi sam pod stresom. Smeh je odličen način za zmanjšanje stresa in povečanje zdravih reakcij po celotnem telesu. Medtem, ko se smejite skupaj s prijateljem, bo koristno za oba. Ko se boste smejali, boste povečali vnos kisika v pljuča, kar povečuje raven kisika v telesu. Poveča se pretok krvi, ki ​​prinaša svež kisik do vseh celic, kar poveča energijo in veča vaš imunski sistem. Smeh je nujen del vsak dobre kandida diete.

Petje

Popevanje vaše najljubše pesmi vas lahko naredi srečnejše. Ni važno, kako dobro ali slabo pojete, petje naglas izboljša držo in pomaga razširiti vaša pljuča, saj pomaga vnesti kisik v krvni obtok. Petje na glas zmanjša vašo raven stresa, znižuje krvni tlak in koristi vašemu imunskemu sistemu.

Božajte svojega hišnega ljubljenčka

Božanje živali, katere koli vrste, povečuje vašo raven serotonina in dvigne vaše razpoloženje. Prav tako se sproščajo tudi drugi hormoni dobrega počutja kot sta oksitocin in prolaktin. Znižuje krvni tlak, zmanjšuje kortizol, stresni hormon in povečuje vaš imunski sistem. Pa še vaš hišni ljubljenček bo zelo zadovoljen!

Predihajte svoj stres

Vzemimo nasvet iz aromaterapije. Z vdihom eteričnih olj, kot sta sivka ali bergamotka, bo vaše počutje bolj sproščeno in počutili se boste bolj spočiti. Zanimivo, tudi vonj novo pokošene trave vam lahko pomaga, da se počutite bolje, saj trava sprošča kemikalije, ki blokirajo proizvodnjo kortizola v možganih. Že samo globoko dihanje pomaga napolniti vaše možgane in celice v telesu s kisikom.

Bodite intimni

Biti intimen je znan zmanjševalec stresa in dvigovalec razpoloženja. Zmanjša tudi napetost in stres. Raziskave kažejo, da zmanjša krvni tlak, dvigne našo samopodobo in se nam pomaga povezati z našim partnerjem, kar pa prežene občutek osamljenosti. Pripomore tudi k boljšemu spancu, to pa je točno to, kar potrebujete, ko ste pod stresom.

About author

Mato

Hej, jaz sem Mato. Kot otrok sem ljubil igranje z Lego kockami in vsako leto sem v naši dnevni sobi naredil božično vasico. Dovolj imam sreče, da sem te otroške hobije spremenil v (zelo zabavno) kariero. Sedaj delam tisto, kar imam rad in to vsak dan - ustvarjam prostor, ki prenaša občinstvo in pripoveduje zgodbo.

All posts