Meteoblue

Ljubljana:

Nova Gorica

Tolmin

Cerkno

Koper

Ajdovščina

Kobarid

Kranj

Bovec

Meteoblue prinaša lokalne vremenske informacije visoke kakovosti po vsem svetu za katero koli točko na kopnem ali morju na svetu. Vsebine in storitve spletnega mesta
premium Meteoblue so zasnovane za podjetja, ki so odvisna od vremena in za posameznike, ki imajo poseben interes za meteorologijo; za komercialne stranke so podatki na voljo po konkurenčnih cenah. Za splošno javnost nudijo brezplačno vremensko napoved z visoko ločljivostjo. Meteoblue uporablja vrhunsko tehnologijo za generiranje, prikazovanje in distribucijo vremenskih informacij. Sposobni so zaznati podnebne vzorce, značilne za gorske površine, jezerske obale in morje, ter z natančno rekonstrukcijo vremenskih vzorcev, ki se pojavljajo na katerem koli kraju sveta.

Kaj je Meteoblue

Meteoblue prinaša lokalne vremenske informacije visoke kakovosti po vsem svetu za katero koli točko na kopnem ali morju na svetu. Vsebine in storitve spletnega mesta premium Meteoblue so zasnovane za podjetja, ki so odvisna od vremena in za posameznike, ki imajo poseben interes za meteorologijo; za komercialne stranke so podatki na voljo po konkurenčnih cenah. Za splošno javnost nudijo brezplačno vremensko napoved z visoko ločljivostjo. Meteoblue uporablja vrhunsko tehnologijo za generiranje, prikazovanje in distribucijo vremenskih informacij. Sposobni so zaznati podnebne vzorce, značilne za gorske površine, jezerske obale in morje, ter z natančno rekonstrukcijo vremenskih vzorcev, ki se pojavljajo na katerem koli kraju sveta.

Zgodovina Meteoblue

Napovedi meteoblue podjetja so bile na začetku razvite na Univerzi v Baslu v Švici na podlagi modelov NOAA / NCEP . Meteoblue napovedi so postale hitro priljubljene pri znanstvenikih in v javnost, ki ima poseben interes za meteorologijo, vključno s planinci, hobi piloti in astronomi.

Meteoblue je bil ustanovljen kot podjetje v letu 2006, da bi zagotovil zanesljive operativne napovedi in izboljšal zagotavljanje podatkov industriji; vzpostavljena je bila neodvisna komercialna računalniška infrastruktura.

Od začetka leta 2007 je meteoblue računalniški sistem začel dnevnim izračunavanjem napovedi visoke ločljivosti za Evropo, Afriko in Južno Ameriko; in od leta 2008 tudi za jugovzhodno Azijo. Leta 2013 so dodali Indijo, Novo Zelandijo in globalno napoved. Na drugih področjih, regionalni modeli in NOAA / NCEP GFS modela se obdelujejo informacije, ki zajemajo ves svet.

Spletna stran meteoblue ponuja podrobne zemljevide in diagrame teh modelov ter lokalne predstavitve, ki se nenehno razširijo na različne skupine interesov. MyMaps je bil uveden, da bi uporabnikom omogočil individualno konfiguracijo vizualizacij njihove napovedi.

Od maja 2008 meteoblue point ® ponuja lokalne napovedi za več kot 5 milijonov mest po vsem svetu z uporabo lastnega modeliranja za ustvarjanje lokalno prilagojenih napovedi za površino in ozračje. Z uvedbo SPOT ® tehnologije je meteoblue postal prvi svetovni dobavitelj vremenski podatkov, ki je sposoben v trenutku prikazati lokalne vremenske verjetnosti v grafični preglednici za vsako izbrano lokacijo. Z where2go?! je meteoblue začel prvi svetovni popis vremenskega iskanja po celem svetu. Poleg tega lahko tudi v prihodnje iščete najboljše vremenske razmere na celotnem območju, ki obkroža vašo izbrano lokacijo in si ogledate rezultate na zemljevidu – v nekaj sekundah. myMaps uporabnikom omogoči, da od leta 2006 ustvarja svoje vremenske zemljevide za Evropo in za katero koli mesto na svetu od leta 2012.

Za komercialne odjemalce so razvili posebne storitve za natančno napovedovanje za sončno in vetrno energijo, kmetijstvo in druge industrije.

 

Japti.si 2019