Moderne kopalniške ploščice za vaš dom – Kako jih izbrati?

Ste v fazi, ko morate opremiti novo kopalnico ali staro prenoviti? Imate težave pri izbiranju ploščic? Ste obiskali že nešteto prodajnih salonov in vas je pestra ponudba zbegala?

Nič hudega. Lahko smo veseli, da je v sedanjem času na slovenskem tržišču na voljo velik izbor kopalniških ploščic in kopalniške opreme, s katerimi lahko opremite svojo sanjsko kopalnico, ki vam bo nudila popolno ugodje pri zadovoljevanju osebne nege in higiene. V kolikor imate čas je prav, da obiščete in si ogledate večje število razstavnih salonov, saj boste na ta način pridobili vrsto informacij glede novosti, zadnjih dizajnerskih trendov in pridobili občutek glede cenovnih razredov. Seveda vas vabimo, da si ogledate tudi galerije kopalniških ploščic iz naše ponudbe, ter da obiščete eno izmed naših poslovnih enot in se prepričate tudi o naši ponudbi.

Kopalniške ploščice v osnovi ločimo na tri zvrsti, in sicer na rustikalne, klasične ter moderne ploščice. Prve so idealne za obnovo kopalnic v starejših objektih, ali za nove projekte s pridihom podeželske romantike. Za klasične ploščice se navadno odločajo ljudje, ki jim sodobni trendi ne pomenijo kaj dosti, zato je za njih pomembno predvsem to, da so ploščice lepe, funkcionalne in primernega cenovnega razreda. Večina sodobnih kopalnic pa se opremlja s ploščicami, ki jih prodajalci nudijo v svojih prvih vrstah in so večjih dimenzij, v lepih barvnih paletah ter s čudovitimi dekorji.

Pri izboru barvne kombinacije lahko v teh časih daste domišljiji prosto pot. Lahko se odločite za kopalnico živahnih, močnih barv, kot so živo rdeča, oranžna, pistacijo zelena ali rumena, ki se navadno kombinirajo z belo ali bež ploščico iste serije. V kolikor ste bolj pristaš umirjenih barv vam priporočamo ploščice v naravnih, toplih tonih, kot sta bež, rjava, siva, ter čudovito kombinacijo večne črne in bele barve. Takšne ploščice bodo v kombinaciji z atraktivnimi dekorji, ki so lahko kovinski, stekleni, zlatih barv ali lasersko vrezani v ploščice, naredile vašo kopalnico izredno glamurozno in brezčasno.

V naše kopalnice se ponovno vračajo tudi ploščice nežnih barv, kot so roza, svetlo modra, vijolična, svetlo zelena ali marelična barva, ki naredijo kopalnico svetlo, prostorno in zelo romantično. Za dodatno popestritev so na voljo čudoviti cvetlični in geometrijski dekorji, ki so navadno vključeni v glazuro osnovne ploščice. Z njimi se lahko v kopalnici obloži večja stenska površina, lahko pa se odločite tudi za kombinacijo z mozaičnimi dekorji, ki se navadno vgrajujejo na manjše površine. Za dekoracijo kopalnice so še posebno lepi stekleni mozaiki ali mozaiki, narejeni iz naravnih kamnitih, lesenih ali kovinskih elementov.

Enobarvnim minimalističnim ploščicam so se v zadnjem letu kot velik trend pridružile ploščice, ki s svojim videzom spominjajo na naravne marmorne ali granitne obloge. Njihove barve so izredno tople, prevladujejo bela, bež, rjava in črna. Na voljo so v mat ali sijajni različici ter v različnih dimenzijah. Dopolnjene so s fantastičnimi reliefnimi dekorji, ki s svojo razgibano površino spominjajo na naravne kamnite obloge. Prav tako se proizvajalci in dizajnerji vseskozi trudijo ustvarjati čudovite kombinacije talnih in stenskih ploščic, ki so primerne za vse stanovanjske prostore. Zelo lepe so kopalnice, v katerih se na talni površini nahajajo ploščice v imitaciji parketa, ki so položene tudi v ostalih bivalnih prostorih, na stene pa se vključijo nevtralne bele ali bež ploščice in obogatijo z dizajnerskimi dekorji.

Vsekakor mora pri končni odločitvi glede izbora ploščic prevladovati dejstvo, da vam morajo biti izbrane ploščice zelo všeč, saj vam bodo delale družbo vrsto let.

 

About author

Mato

Hej, jaz sem Mato. Kot otrok sem ljubil igranje z Lego kockami in vsako leto sem v naši dnevni sobi naredil božično vasico. Dovolj imam sreče, da sem te otroške hobije spremenil v (zelo zabavno) kariero. Sedaj delam tisto, kar imam rad in to vsak dan - ustvarjam prostor, ki prenaša občinstvo in pripoveduje zgodbo.

All posts