Multi split klime so najboljša rešitev za vaš dom

Air conditioner cassette type installed on wooden ceilings.

Statistični podatki kažejo, da ima Slovenija na splošno ljubezensko razmerje s klimatskimi napravami in zakaj ne bi, ko se temperature poleti dvignejo tudi do stopinj vsako poletje?

To postavlja vprašanje; kaj je bolje, en sam single split sistem ali multi split klime?

Multi split klima: kot že ime pove, ima (Mitsubishi) od 2 do 10 notranjih enot, ki so lahko na steni ali v drugih položajih. Ta sistem ima le eno zunanjo enoto. Ta enota ima večji in močnejši kompresor kot single split klima sistem, saj mora Mitsubishi multi split klima oskrbovati več notranjih enot. Iz tega razloga ne morete v single split klima sistem kar dodati dodatnih notranjih enot v vaš sistem, saj ni dovolj močan, da bi deloval.

Katera multi split klima je najboljša?

Air conditionersMulti split klimatska naprava ima lahko veliko načinov uporabe. Če želite, da je vsaka soba v hiši klimatizirana bo multi split klima pravi sistem za vas. Prav tako je primerna za mestne hiše, stanovanja ali zgradbe, kjer je dovoljen le en zunanji del, kot na primer na balkonu. To je super za situacije, kjer nimate veliko prostora na prostem, kjer bi lahko namestili več enot – ali za tista območja, kjer več enot ne bi bilo estetsko privlačno.

Single split klima je odlična izbira za domove, kjer je potrebno hladiti ali ogrevati le en prostor ali za ljudi z omejenim proračunom.

Glavna stvar, ki si jo morate zapomniti, je, da je nakup in montaža multi split klime dražja, saj je to bolj kompleksen sistem. Od vas je odvisno, katerega boste izbrali glede na vaš proračun in vrsto doma, v kateri živite. Ena stvar je zagotova, ko boste dobili multi split klimatsko napravo, nikoli ne boste želeli biti brez nje.

Klimatske naprave multi split so ene bolj energetsko učinkovitih in stroškovno učinkovitih naprav za hlajenje vašega doma ali delovnega mesta. Ime „multi split“ se nanaša na dejstvo, da obstajata dve ločeni enoti; enega zunaj vašega doma in več znotraj.

Vsi multi split sistemi so tišji, zmogljivejši in energetsko učinkovitejši od okenskih in prenosnih klimatskih naprav. Mnoge klimatske naprave multi split sistema prav tako prihajajo s priročno vgrajenimi funkcijami, kot so senzorji gibanja, Wi-Fi in čistilniki zraka ali ionizatorji.

Klimatska naprava z multi split sistemom

Enotne in multi split sistemske klimatske naprave imajo notranje in zunanje enote. Single split klimatska naprava ima eno notranjo enoto, multi split klima pa ima lahko več notranjih enot, ki so priključene na eno zunanjo enoto. Enote z eno ali več enotami so na voljo kot sistemi za ogrevanje in hlajenje.

Multi split klima sistem na splošno omogoča, da imate do deset ali celo več ločenih notranjih enot za različne prostore v vaši hiši. Zunanja enota je lahko nameščena na steno fasade. Multi split sistemi so zelo primerni za stanovanjsko in komercialno uporabo.

About author

Mato

Hej, jaz sem Mato. Kot otrok sem ljubil igranje z Lego kockami in vsako leto sem v naši dnevni sobi naredil božično vasico. Dovolj imam sreče, da sem te otroške hobije spremenil v (zelo zabavno) kariero. Sedaj delam tisto, kar imam rad in to vsak dan - ustvarjam prostor, ki prenaša občinstvo in pripoveduje zgodbo.

All posts