Multi split klime so najboljša rešitev za vaš dom

Air conditioner cassette type installed on wooden ceilings.

Statistični podatki kažejo, da ima Slovenija na splošno ljubezensko razmerje s klimatskimi napravami in zakaj ne bi, ko se temperature poleti dvignejo tudi do stopinj vsako poletje?

To postavlja vprašanje; kaj je bolje, en sam single split sistem ali multi split klime?

Multi split klima: kot že ime pove, ima (Mitsubishi) od 2 do 10 notranjih enot, ki so lahko na steni ali v drugih položajih. Ta sistem ima le eno zunanjo enoto. Ta enota ima večji in močnejši kompresor kot single split klima sistem, saj mora Mitsubishi multi split klima oskrbovati več notranjih enot. Iz tega razloga ne morete v single split klima sistem kar dodati dodatnih notranjih enot v vaš sistem, saj ni dovolj močan, da bi deloval.

Katero klimo naj izberem in kupim za svoj dom? Mono split, single split?

Poletni meseci so tu in vročina že prihaja ter nas nekatere dela živčne.

a izbira klimatske naprave nikakor ni enostavna. Tip, prostor, poraba energije, hrup, moč so le nekateri faktorji, ki jih morate upoštevati, preden kupite novo klimatsko napravo. Ker njihova cena ni je vredno preučiti vse faktorje pred nakupom.

Moč

Naslednji naslednji korak pri izbiri je izbira ustrezne hladilne moči  Pripročamo vam spletno stran “KlimaNaprave.si – Klimatske naprave za vsak dom” , kjer vam na enostaven način razložijo, kakšna je najboljša klima za vš dom glede z izračunom potrebne moči glede na velikost prostora, števila električnih naprav, števila oseb v sobi…

Ker povprečno gospodinjstvo potrebuje hladilno moč, ki se giblje od 2,5 do 6 kW je morda najpreprostejši način za izračun potrebne moči deliti skupno površino z 10.

Formula: skupna površina / 10 = moč klimatske naprave kW

Seveda, če sobi imate električne naprave, ki oddajajo toploto in se v sobi pogosto giblje več ljudi se prepričajte, da dodate dodatnih 20% na hladilno moč.

Kako premagati stres

Smejte se

Oglejte si zabaven film, najljubšega komika ali se dobite s prijatelji in izmenjajte nekaj zabavnih zgodb in skoraj takoj se boste začeli počutiti bolje. To je tako enostavno. Povabite prijatelja, ki je tudi sam pod stresom. Smeh je odličen način za zmanjšanje stresa in povečanje zdravih reakcij po celotnem telesu. Medtem, ko se smejite skupaj s prijateljem, bo koristno za oba. Ko se boste smejali, boste povečali vnos kisika v pljuča, kar povečuje raven kisika v telesu. Poveča se pretok krvi, ki ​​prinaša svež kisik do vseh celic, kar poveča energijo in veča vaš imunski sistem. Smeh je nujen del vsak dobre kandida diete.

Stonoge in pozidni prašički – Zatiranje

Škodljivci, ki jih najdemo v zgradbah, vanje prihajajo večinoma iz skrivališč v okolici. Samo nekaj vrst (nemški ščurek, faraonske mravlje in škodljivci skladiščenih proizvodov) v zgradbe zanesejo ljudje. Škodljivci, ki pridejo od zunaj, so znani kot “naključni napadalci”. Večina teh so žuželke, pridejo pa tudi stonoge in pozidni prašički.

Prošnja za delo, ki vam zagotovi zaposlitev

Prošnja za delo je uvod v vaš življenjepis in ponudbo podjetju, ki ga naslavljate.

Uradna prošnja za delo je besedilo, ki vas na kratko predstavi delodajalcu in opozarja na lastnosti, spretnosti in izkušnje, ki so ključnega pomena za delo, za katerega se potegujete.

Zakaj za svoj posel potrebujem gostovanje, ki je vedno dosegljivo?

Najbolj pametni lastniki podjetij uporabljajo spletne strani zato, da sodelujejo z že obstoječimi strankami, ter tudi za samo dosego pridobivanja novih strank.

Kako izbrati najboljše VPS gostovanje?

VPS gostovanje je ključnega pomena za zanesljivo delovanje spletne strani podjetja in za zagotovitev, da vaša spletna stran ostane varna in dostopna skozi vse leto.

Obstajajo tudi druge oblike gostovanja spletnih strani:

Razumevanje različnih možnosti spletnega gostovanja – storitve »web hosting« je oblika spletnega gostovanja, ki omogoča posameznikom ter organizacijam, da so njihove spletne strani dostopne na spletu, predvsem preko raznih iskalnikov, kot je npr. Google.

Na voljo obstaja več različnih web hosting možnosti kot so shared gostovanje, dedicated spletno gostovanje, VPS spletno gostovanje.
Več o raznih možnostih spletnega gostovanja lahko preberete v tem članku. Vedno je dobro, da ste dobro poučeni o različnih možnostih, da lahko potem izberete najbolj primerno opcijo za vaše potrebe ter za uspešnost vaše spletne strani.

AIRBNB

Najboljši nasveti Airbnb za goste
Airbnb ima veliko ugodnosti za vsakega popotnika neglede na proračun.

Na AIRBNB-ju lahko najdete sobo, stanovanje, hišo, vilo in celo vrsto drugih eksotičnih in nenavadnih nastanitev, kjer lahko preživite svoj dopust. AIRBNB je pogosto cenejši kot hotel ali hostel.

Ta vodnik vam bo dal nekaj pomembnih nasvetov, če boste Airbnb uporabljali kot gost. Z našimi nasveti se bo izboljšala vaša potovalna izkušnja in zmanjšalo tveganje za težave.

Spolno nadlegovanje – Kako ukrepati anonimno?

Prvi korak, s katerim delodajalec pokaže skrb in zavest najvišjega vodstva za reševanje problema spolnega nadlegovanja, je oblikovanje izjave o politiki, ki izrecno določa, da imajo vsi zaposleni pravico do takšne obravnave, ki upošteva njihovo dostojanstvo; da spolno nadlegovanje na delovnem mestu ni dovoljeno ali opravičljivo; in da ima, kadar do njega pride, vsak zaposleni pravico do pritožbe.

Kaj narediti, kadar doživljamo stres?

Najprej moramo prepoznati, da je naše telo napeto – stres moramo prepoznati. Šele nato si lahko pomagamo. Kako?

Pozitivno razmišljanje

Nekateri dogodki so nekomu težki in stresni, drugim so nekaj popolnoma vsakdanjega, tretjim pa so v izziv. Če morate na primer v šoli predstaviti svojo seminarsko nalogo, lahko to dojemate na različne načine. Lahko vas je strah govorjenja pred vašimi sošolci in ves čas razmišljate, kako se vam bo zatikalo ali kaj vse boste pozabili povedati. V tem primeru se vam bo zelo verjetno zgodilo to, česar se najbolj bojite. Nekateri s predstavitvijo svoje seminarske naloge ne bodo imeli nobenih težav. Nekateri pa bodo nekoliko vznemirjeni, ker si bodo želeli dobro predstaviti svojo nalogo sošolcem in učitelju in bodo to postavili za svoj cilj, ki jih bo spodbudil, da se bodo potrudili najbolje, kot se bodo le lahko. Doma bodo vadili, se pripravili, prosili prijatelja ali starša, da jih posluša in jim da kakšen nasvet, nato pa bojo v šoli uspešno izpeljali predstavitev.

ENOLETNE in DVOLETNE CVETLICE: Zajčki

Poraba semena in trajanje gojenja

Za vzgojo 1000 rastlin potrebujemo 1 g semena, če sejemo hibridno seme pa le 0,3 do 0,5 g. Vzgoja zajčkov od setve semena do prodaje traja 10 tednov, ob nakupu sejančkov pa 5 tednov.

Setev

Zajčke sejemo od januarja do marca, pri temperaturi 16 do 22 °C vzklijejo v 10 do 14 dneh. Kaljivost izboljšamo, če seme pred setvijo 1 do 2 tedna hranimo v hladilniku pri temperaturi 2 do 4 °C. V pregostem nasadu sejančkov se lahko pojavi nevarno glivično obolenje ‘črna noga’. Zato je bolje, če sejemo pilirano seme zajčkov direktno v multiplošče, in sicer po 2 semeni v celico zaradi 70 do 80 % kaljivosti.

Presajanje

Sejančke nižjih sort lahko presadimo v 7 do 9 cm široke lončke ali po 3 sejančke skupaj v 14 cm široke lončke. Nato temperaturo gojenja znižamo na 10 do 15 °C. Ljubiteljsko gojenje Zajčki se pogosto zasejejo sami, tako da rastline samo preredčimo ali jih presadimo na željeno mesto.

Lahko jih gojimo kot dvoletnice. Avgusta jih sejemo v grede na prostem, vendar pa moramo jeseni rastline pokriti s smrečjem, da jih zaščitimo pred zimsko zmrzaljo. Tako vzgojeni zajčki prično cveteti že v maju.

Ljubiteljsko gojenje

Zaj~ki se pogosto zasejejo sami, tako da rastline samo prered~imo ali jih presadimo na `eljeno mesto. Lahko jih gojimo kot dvoletnice. Avgusta jih sejemo v grede na prostem, vendar pa moramo jeseni rastline pokriti s smre~jem, da jih za{~itimo pred zimsko zmrzaljo. Tako vzgojeni zaj~ki pri~no cveteti `e v maju.

MESTO SAJENJA IN OSKRBA

Na prosto lahko sadimo zajčke že od konca aprila do sredine maja. Temperature, ki se spustijo 4 °C pod ledišče, jim namreč ne škodijo, zato se v naših toplih krajih obdržijo tudi čez zimo.

Zajčki najbolje uspevajo na sončnih in zavetnih legah, v dobro prehranjeni, lahko tudi v nekoliko bazični zemlji. Razdalja med sadikami visokih sort naj bo 50 cm, pri nizkih sortah pa 20 do 35 cm.

Zajčki so vsestransko uporabne rastline, s katerimi tudi ni veliko dela. Pogoj za nepretrgano cvetenje od junija do oktobra je odstranjevanje odcvetelih socvetij. Žal pa jih pri nas lahko na gredicah in v parkih občudujemo premalokrat.

Nizke sorte uporabljamo predvsem za skupinske zasaditve gredic, grobov in za obrobke. Visoke sorte pa so zlasti v tujini zelo cenjene za rezano cvetje.

BOLEZNI IN ŠKODLJIVCI

Že od setve dalje ogrožajo zajčke glivice iz rodov Phytium in Rhizoctonia, ki povzročajo padavico kalčkov in sadik.

Pri pegavosti, ki jo povzroča gliva Phyllosticta antirrhini, se na listih, steblih in semenskih glavicah pojavijo rjavkaste pege, ki se lahko tako razširijo, da povzročijo sušenje rastline.

Redkeje se pojavi rja – Puccinia antirrhini, saj je večina sort odporna proti tej bolezni.