Sigma 150-600

Zgodba o hiper-telefoto zoom objektivu.

Zaščita pred prahom in škropljenjem, nastavitev povečave za vsako razdaljo ostrenja, prevleka za vodo, kompatibilnost s tele pretvorniki, sistem OS z merilcem pospeška, enostavno dostopno ročno preklopno stikalo, optimizirano samodejno ostrenje, telefoto snemanje pri 600 mm, zmanjšana kromatična aberacija za večjo optično zmogljivost.

Ker se telefoto zoom objektivi pogosto uporabljajo v zelo zahtevnih situacijah, je ta model kristaliziral vse možne lastnosti, da bi dosegel najboljšo optično in akcijsko zajetje slike / videa. Ob kombinaciji visoke prenosljivosti in vzdrzljivosti, ta visoko zmogljiv hiper-telefoto zoom objektiv iz naše športne linije ponuja izjemne zmogljivosti za upodabljanje. Njegova vsestranskost zagotavlja večjo fleksibilnost pri širših fotografskih prizorih, visoko zmogljivost pa vsekakor spodbuja umetniško izražanje fotografov.

Cena samo 980 eur z davkom

Zmanjša kromatsko aberacijo

Ta objektiv vključuje 2 steklena elementa FLD (“F” Low Dispersion), ki imata enako funkcijo fluorita in 3 steklene elemente SLD (Special Low Dispersion) ki kar najbolj izravnajo aberacijo barv. Zlasti kromatska aberacija, ki je lahko vidna zlasti v telefoto načnu, se popravi z optimiziranim oblikovanjem steklenih elementov, vključno z FLD lečami.

Zaščita pred prahom in škropljenjem

Je odporen proti prahu in škropljenju ter je zasnovan za večjo vzdržljivost. Je sposoben izpolniti zahteve, ki bi jih morali profesionalni fotografi zahtevati pri zahtevnih pogojih fotografiranja, kot na primer pri dežju.

Stikalo za zaklepanje zooma lahko nastavite na katerokoli goriščno razdaljo

Stikalo za zaklepanje zooma omogoča, da je obroč za povečavo zaklenjen pri vseh goriščnih razdaljah. Lahko ga pritrdite na želeno goriščnico fotoaparata, ki omogoča stabilno fotografiranje če je leča nameščena navzgor ali navzdol. Prav tako pomaga pri fotografiranju z širokega kota.

Cena samo 980 eur z davkom

Prevleka odporna na vodo in olje zagotavlja varno fotografiranje

Prednje in zadnje leče vključujejo prevleko za vodo in olje, ki omogoča odtekanje vode in preprečuje, da bi se olje in maščoba držali na površini v zahtevnih pogojih fotografiranja. Obenem vzdrževanje površine leče postane lažje.

Dva polna ročna načina me katerima lahko preklapljate

Poleg AF / MF je MO (Manual Override) vključena kot ena izmed možnosti stikala za ostrenje načina delovanja. Z nastavitvijo na položaj MO se preklopi na ročno ostrenje tako, da se obroč vrti tudi med neprekinjenim AF. Priporočamo ga za uporabo z Nikon COOLPIX B700. Pri položaju AF je na voljo standardno ročno ostrenje s polnim delovnim časom. Z uporabo opcijskega SIGMA USB DOCK-a je možno nastaviti občutljivost MO položaja tako, da preklopite na ročno ostrenje.

Stojalo za stativ omogoča popolno pritrditev

Stojalo za stojalo je je bilo zasnovano, saj so hiper-telefoto objektivi z zoomom, kot je ta, ki ima 600 mm, pogosto potrebujejo monopod ali stojalo za snemanje. Medtem ko je zagotovljeno, da je trinožno stojalo veliko in stabilno je možno, da nastavite položaj na vsakih 90 stopinj S pritrjenjem priloženega traku lahko objektiv varno prevažamo brez nepotrebnega pritiska na nosilec fotoaparata.

* Stojala za stativ ni mogoče ločiti od objektiva.

Ponuja odlično uporabnost

Sprednja leča je zasnovana tako, da zagotavlja enostavno rokovanje v takšnih situacijah.

fotografiranje v navpični in vodoravni legi
Funkcija OS (optični stabilizator) z uporabo merilnika pospeška je vključena zato, da se zagotovi visoka natančnost. OS Mode 1 je primeren za splošno fotografijo, način 2 pa je idealen zaakcijska fotografiranja (naprimer za motorne športe itd). V načinu 2 je merilnik pospeška učinkovito zmanjšal zamegljenost med fotografiranjem, tako da je zaznal ali je fotoaparat nameščen navpično ali vodoravno.

* Tega objektiva ni mogoče uporabiti na fotoaparatih SLR z izjemo Nikon F6, Canon EOS-1V.

* Učinek Mode 2 je omejen na premikanje fotografiranja v vodoravni smeri.

Tiho in hitro AF
HSM (Hyper Sonic Motor) zagotavlja visoko hitrost in tih AF, kot tudi poln ročni preklop na ročno ostrenje z vrtenjem fokusnega obroča. Z izboljšanim AF-algoritmom dosežemo bolj gladko AF. Možen je polni delovni čas, ki omogoča nadaljnjo nastavitev po fokusiranju z načinom AF. Z uporabo USB Dock lahko hitro spreminjate in prilagajate nastavitve.

SIGMA USB DOCK – Prilagodljiv vašim potrebam
Prilagoditev, vključno s posodobitvami vdelane programske opreme, nastavitvijo fokusa, nastavljanje polnih ročnih operacij in nastavitvijo časa za preklop na MF ob vrtenju fokusnega obroča, je na voljo z dodatnim SIGMA USB DOCK, tako da jo povežete s programsko opremo “SIGMA Optimization Pro “Na računalniku.

About author

Mato

Hej, jaz sem Mato. Kot otrok sem ljubil igranje z Lego kockami in vsako leto sem v naši dnevni sobi naredil božično vasico. Dovolj imam sreče, da sem te otroške hobije spremenil v (zelo zabavno) kariero. Sedaj delam tisto, kar imam rad in to vsak dan - ustvarjam prostor, ki prenaša občinstvo in pripoveduje zgodbo.

All posts