Kako se VPS gostovanje razlikuje od “shared” in “dedicated” gostovanja?

VPS gostovanje je navidezni zasebni strežnik oziroma virtualiziran strežnik. Gostiteljsko okolje VPS posnema namenski strežnik v skupnem okolju gostovanja. Tehnično gre tako za deljeno gostovanje in namensko gostovanje.

VPS gostovanje je ena izmed večih oblik spletnega gostovanje, ki ga lahko izbirete pri gostovanju spletne strani. Če želite spletno stran imeti objavljeno na spletu, morate imeti spletne datoteke na spletnem strežniku. Nakup spletnega gostovanja omogoča, da nekdo najame prostor na spletnem strežniku, ki je potreben za delovanje spletne strani.

Huawei Mate 10 Pro

Samsung ni edina blagovna znamka, znana po navidez vseh možnih funkcijah v svojih telefonih. Tudi telekomunikacijski velikan Huawei letos stavi veliko na AI z novim telefonom, Mate 10 Pro. S privlačno zasnovo, hitrim delovanjem in veliko baterijo je to najboljši telefon, ki ga je podjetje kdajkoli izdelalo.

Mate 10 Pro se ujema s skoraj vsem, kar bi lahko pričakovali od vodilnega telefona leta 2018. To je čudovit telefon, z elegantnim steklom in kovinskim dizajnom, krivine telefona se udobno prilegajo v vašo roko. Občutek je podoben premium telefonom konkurenčnih blagovnih znamk, kot so Samsung ali HTC. Všeč mi je postavitev vodoravnega traku čez steklo okoli strojne opreme kamere, kar ji daje edinstven in prepoznaven videz.

Možnosti upravljanja strežnika VPS

Več moči

Na strežniku VPS imate v vsakem trenutku na voljo dodatne količine RAM-a. Za razliko od skupnega gostovanja, na vašem strežniku nihče drug ne more uporabljati vsega RAM-a, ko ga najbolj potrebujete!

Možnosti upravljanja strežnika VPS

Platforma za gostovanje VPS ponuja izbiro med dvema različnima slogoma upravljanja. Upravljani cPanel VPS Hosting vključuje optimizirane konfiguracije za boljše delovanje. Samodejno upravljani VPS vključuje polni dostop do root konzole, burstable RAM in CPU ter nižjo ceno za večji nadzor in hitrost.

Cena oziroma nastali stroški pri izbiri ponudnika za spletno gostovanje, ne sme igrati prevelike vloge. Osnovno shared gostovanje je dobra izbira, v kolikor vaša spletna stran prejema le manjšo količino prometa, in je za povprečnega uporabnika povsem zadostna. Dedicated spletno gostovanje pa je namenjen predvsem stranem, ki ustvarjajo večje dobičke, ali za tiste uporabnike, katerih spletne strani zahtevajo posebne varnostne ukrepe. Sicer je ta vrsta spletnega gostovanja precej dražja, vendar po drugi strani zagotavlja hitrost, stabilnost in pa varnost; prav tako je zagotovljena popolna kontrola nad serverjem ter vrhunska tehnična podpora. Torej kljub temu, da je to dražja izbira, je to boljša odločitev, ker je na daljši rok predvsem bolj zanesljiva izbira.

Varnost in Malware napadi – rešitev za popolno varnost vaše spletne strani, žal ne obstaja. Sodelovanje s ponudnikom spletnega gostovanja vam v primeru izvedenega napada na vašo spletno stran, omogoča varnostno kopiranje podatkov na oddaljen strežnik ter te podatke tudi obnovi. Pri tem vam 24 ur na dan pomagajo s tehnično podporo ter z vzdrževanjem in varnostnimi vprašanji.