Zakaj za svoj posel potrebujem gostovanje, ki je vedno dosegljivo?

Najbolj pametni lastniki podjetij uporabljajo spletne strani zato, da sodelujejo z že obstoječimi strankami, ter tudi za samo dosego pridobivanja novih strank.

Kako izbrati najboljše VPS gostovanje?

VPS gostovanje je ključnega pomena za zanesljivo delovanje spletne strani podjetja in za zagotovitev, da vaša spletna stran ostane varna in dostopna skozi vse leto.

Obstajajo tudi druge oblike gostovanja spletnih strani:

Razumevanje različnih možnosti spletnega gostovanja – storitve »web hosting« je oblika spletnega gostovanja, ki omogoča posameznikom ter organizacijam, da so njihove spletne strani dostopne na spletu, predvsem preko raznih iskalnikov, kot je npr. Google.

Na voljo obstaja več različnih web hosting možnosti kot so shared gostovanje, dedicated spletno gostovanje, VPS spletno gostovanje.
Več o raznih možnostih spletnega gostovanja lahko preberete v tem članku. Vedno je dobro, da ste dobro poučeni o različnih možnostih, da lahko potem izberete najbolj primerno opcijo za vaše potrebe ter za uspešnost vaše spletne strani.

Odlična podpora strankam je nujno potrebna, ter jim mora biti vseskozi na voljo . Poiščite ponudnika, ki ponuja odlično podporo vašim strankam. Hosting ponudniki lahko nudijo 24/7 podporo, vendar to ni nikakršno zagotovilo, da boste prejeli učinkovito in kvalitetno storitev. Posledično je priporočljivo pred izbiro, opraviti še test odziva kupca, preden se zavežete za izbrano obliko gostovanja.

Pri primerni izbiri gostovanja, je dobro upoštevati njihove reference za uptime. Sam pojem uptime označuje koliko časa je server dostopen. Uptime garancija, ki jo ponudnik spletnega gostovanja ponuja, je indikator, ki nakazuje na kvaliteto ter stabilnost njihovih storitev.

Izberite ponudnika spletnega gostovanja pri katerem so sprejeti vsi varnostni ukrepi za zagotovitev najvišjega uptima. Sicer ne obstaja ponudnik, ki lahko zagotovi 100% delovanje spletnega strežnika, vendar je 99% dostopnost strežnika, minimum, ki bi ga ponudnik moral zagotoviti.

Dober ugled pri izbiri ponudnika spletnega gostovanja je bistvenega pomena. S tem avtomatsko zožite seznam primernih ponudnikov – ko zoožite seznam pomembnih značilnosti, ki jih potrebujete je naslednji korak najti gostitelja z vrhunskim ugledom.

Kaj se zgodi, ko se izkaže vaša vrsta gostovanja kot napačna izbira?

Če menite, da izbira napačnega spletnega gostovanja ne more imeti negativnega vpliva na vaš dohodek, se motite. V nadaljevanju teksta vam bomo izpostavili nekaj negativnih stvari, ki se lahko zgodijo, če ne boste izbrali najboljšega gostovanja za vaše potrebe:

Izguba prihodkov – Če imate spletno trgovino, lahko nedelovanje strežnika vodi do izgube potencialne prodaje, ter posledično tudi do upada samih prihodkov. Amazon je pred kratkim imel izpad, ki je trajal samo 40 minut, strošek pa je bil približno $5 milijonov dolarjev. Vaša izguba morda ne bo tako velika, vendar je še vedno izguba.

Negativen učinek na vašo SEO razvrstitev – vaš cilj je tudi, da ste glede na vsebino vaše spletne strani visoko rangirani v primeru iskanja rezultatov na Googlu ter drugih iskalnikih, ki se navezujejo na tematsko vsebino vaše spletne strani. Višje kot ste rangirani v sklopu rezultatov, ki se razvrstijo na podlagi brskanja v iskalnikih, večjo možnost imate, da vas stranke najdejo.

V kolikor je vaša spletna stran večkrat nedosegljiva zaradi nedelovanja strežnika, lahko to negativno vpliva na uvrstitev vaše spletne strani v iskalnikih. Poleg izpadov delovanja spletnih strani, veliko SEO strokovnjakov meni, da lahko počasno nalaganje spletnih strani tudi škoduje uvrstitvam.

Zaključek

Obstaja veliko različnih ponudnikov spletnega gostovanja. Tako je ključnega pomena za uspešnost vaše spletne strani, da izberete primernega ponudnika spletnega gostovanja. To pomeni, da se morate dodobra pozanimati o možnostih, ki jih imate na voljo, ter posledično izberete takega ponudnika, ki bo sovpadal s potrebami vaše spletne strani.

Ne pozabite, da izbira ponudnika gostovanja ne predstavlja takšnega problem, kakor pa sama zrušitev oziroma nedelovanje vaše spletne strani, ki se potem lahko kaže tudi v izpadu prometa. Vprašajte se, če ste zadovoljni z vašim ponudnikom spletnega gostovanja? Kakšne ukrepe ste prevzeli v kolikor je prišlo do izpada spletne strani? Si predstavljate pet milijonsko izgubo?

About author

Mato

Hej, jaz sem Mato. Kot otrok sem ljubil igranje z Lego kockami in vsako leto sem v naši dnevni sobi naredil božično vasico. Dovolj imam sreče, da sem te otroške hobije spremenil v (zelo zabavno) kariero. Sedaj delam tisto, kar imam rad in to vsak dan - ustvarjam prostor, ki prenaša občinstvo in pripoveduje zgodbo.

All posts